Bemutatkozás

Könnyű a költőnek ars poeticat írni, hiszen õ a szavak művésze. A zenész azonban ezt csak hangszerével teheti. Ráadásul a pillanat ihlette érzést megfogalmazni nem könnyű feladat.

A jazz többek között a spontaneitás, és a rögtönzés zenéje. Az improvizáció számomra szabadságot jelent, a trió pedig a formát, melyben zenei koncepcióm, gondolataim legtisztábban érvényesülnek. Az egyik legfontosabb szempont számomra, hogy mikor improvizálok, elegendő időt és teret hagyjak a zenének.

Persze minden esetben egyből rátapintani a lényegre, és egy pillanat alatt a megfelelő formába önteni szinte lehetetlen, de ez a fejlődés útja.

Trió

A trió 2003-ban alakult még iskolás éveim alatt. Mohay Andris dobolt, aki már akkor Szakcsi Lakatos Bélával, Oláh Kálmánnal, a magyar jazz vezető egyéniségeivel játszott, dobolásához és személyéhez a mai napig ragaszkodom.

Szóló

Szóló improvizációban érzem a legnagyobb szabadságot. Ha akarom, nem köt sem periódus, sem hangnem, sem tempó. Ezzel a nagy szabadsággal azonban karöltve jár a nagy felelősség.

 

Megjelent!

https://itunes.apple.com/us/album/pain-of-an-angel/id1069347796

Hallgasson bele!