Bemutatkozás

Könnyű a költőnek ars poeticat írni, hiszen õ a szavak művésze. A zenész azonban ezt csak hangszerével teheti. Ráadásul a pillanat ihlette érzést megfogalmazni nem könnyű feladat.

A jazz többek között a spontaneitás, és a rögtönzés zenéje. Az improvizáció számomra szabadságot jelent, a trió pedig a formát, melyben zenei koncepcióm, gondolataim legtisztábban érvényesülnek. Az egyik legfontosabb szempont számomra, hogy mikor improvizálok, elegendő időt és teret hagyjak a zenének.

Persze minden esetben egyből rátapintani a lényegre, és egy pillanat alatt a megfelelő formába önteni szinte lehetetlen, de ez a fejlődés útja.

Szóló

Szóló improvizációban érzem a legnagyobb szabadságot. Ha akarom, nem köt sem periódus, sem hangnem, sem tempó. Ezzel a nagy szabadsággal azonban karöltve jár a nagy felelősség.

Kőszegi Imre trió

Kőszegi Imre nem szorul bemutatásra. A magyar jazz nagygenerációjának vezető dobosa 2004-ben, rögtön az államvizsga után jött oda hozzám, hogy lenne egy „buli”, és hogy mostantól akkor én lennék az Ő zongoristája.

 

Megjelent!

https://itunes.apple.com/hu/album/serenity-prayer/1413333627

Hallgasson bele!