Bemutatkozás

Könnyű a költőnek ars poeticat írni, hiszen õ a szavak művésze. A zenész azonban ezt csak hangszerével teheti. Ráadásul a pillanat ihlette érzést megfogalmazni nem könnyű feladat.

A jazz többek között a spontaneitás, és a rögtönzés zenéje. Az improvizáció számomra szabadságot jelent, a trió pedig a formát, melyben zenei koncepcióm, gondolataim legtisztábban érvényesülnek. Az egyik legfontosabb szempont számomra, hogy mikor improvizálok, elegendő időt és teret hagyjak a zenének.

Persze minden esetben egyből rátapintani a lényegre, és egy pillanat alatt a megfelelő formába önteni szinte lehetetlen, de ez a fejlődés útja.

Winand Quartet

Winand Gabi volt az első, aki a „nagyok” közül megbízott bennem. Még el sem végeztem a harmadik osztályt, mikor megkérdezte, hogy lenne-e kedvem az új, éppen alakuló zenekarában játszani.

Trió

A trió 2003-ban alakult még iskolás éveim alatt. Mohay Andris dobolt, aki már akkor Szakcsi Lakatos Bélával, Oláh Kálmánnal, a magyar jazz vezető egyéniségeivel játszott, dobolásához és személyéhez a mai napig ragaszkodom.

 

Megjelent!

https://itunes.apple.com/hu/album/serenity-prayer/1413333627

Hallgasson bele!